Ombouw van je eigen fiets

Wim Vervaele is technieker in hart en nieren. Niet voor niks dus dat je het verhaal hier leest in dit hoofdstuk.

Er zijn tal van toepassingen, alleen je verbeelding begrenst de mogelijkheden.

Hoe de techniek van een fiets met trapondersteuning in mekaar zit, is geen geheim. Een elektrische motor wordt gemonteerd in het voor- of achterwiel, of zelfs is een motor ter hoogte van de trapas nu ook mogelijk voor de ombouw van je bestaande fiets.

De motor wordt gecommandeerd door een stukje elektronica die signalen krijgt van je bediening, van de snelheid en je trapgedrag. De motor ondersteunt het fietsen, het is niet alleen de motor die zorgt voor de beweging voorwaarts, zelf moet je steeds blijven trappen.

Vermogen van de motor, capaciteit van de batterij en de hoeveelheid weerstand die overbrugt, moeten worden bepalen hoever je met een elektrische fiets ondersteuning krijgt. Het is dus moeilijk te zeggen wat de actieradius wordt. Maar hier geven we wat meer uitleg over de techniek en mijn drive om voor jou het beste uit jou en je fiets te halen.

Tot het uiterste...

Al deze techniek vergt soms van de monteur speciale vaardigheden zoals lassen, draaien, frezen. Wim Vervaele heeft door jarenlange ervaring al deze technieken onder de knie. Dat betekent dat je bij Wim Vervaele terecht kunt voor de meest uiteenlopende ombouwprojecten.

Fiets met hulpmotor...

Omgebouwde "old-timer"!

Omgebouwde "old-timer"!

De elektrische fiets wint steeds meer enthousiasme van zowel jong als oud. Vlaanderen wordt nu wel niet gekenmerkt door veel hellingen, maar het kan toch flink waaien. Een elektrische hulpmotor tijdens het fietsen maakt het fietsen heel wat aangenamer. Meer nog, je zult sneller de fiets nemen om even een boodschap te doen of om een uitstapje te maken op een mooie vakantiedag. Goed voor de gezondheid dus!

Meer Info?

Budgetvriendelijk!

Wie droomt er nu niet van een elektrische fiets? Maar ja, je hebt nog zoveel te kopen en je plannen zijn eindeloos. Je eigen fiets ombouwen biedt een budgetvriendelijke oplossing. Heb je nog een degelijke fiets maar wil je overstappen op een elektrische? Overweeg dan zeker de oplossing die wij bieden. Voor de helft van de prijs van een elektrische fiets bouwen we jouw fiets om tot een elektrische fiets.

Laat je eigen fiets ombouwen!

Dat bespaart je ook de zorgen wat te doen met je oude fiets die eigenlijk nog te goed is om weg te gooien. Geef je stalen ros en jezelf een nieuw leven! Jouw eigen fiets ombouwen naar een elektrische fiets kan gemakkelijk gebeuren met één van onze ombouwsets. Je hoeft zelf niks te doen want Wim Vervaele bouwt je fiets in korte tijd om met een hulpmotor, batterij en regeling zoals jij dat wenst. Vraag gratis uw offerte aan.

Bafang middenmotor wint de 24u e-bike-test op Nurburgring

Deze website maakt gebruik van cookies om uw bezoek na te gaan. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie